28. september 2024

Foto fra 19. august 2024 - Ketil Fjerdingen

Restaureringsarbeidet fase 1 er i avslutningen nå med at nytt tak legges på bårstua. Veggene mot sør er nå blitt restaurert og sikret når det gjelder tømmeret, vinduene er restaurert og nye vindu produsert hos lokal produsent.

Bølgeblikktaket på bårstua var delvis opprustet og ble skiftet nå i september. Undertaket under bølgeblikktaket var i perfekt stand, slik fotoene viser.  Det ble selvfølgelig beholdt i samme stil, slik det var.   På Borgstua ble det tidligere lagt nytt gresstak og viser seg å være helt tett og fungerer godt. Dette gjelder også ny dør på Borgstua som er i heltre og er produsert av lokal leverandør.

Fase 1 er busjettert til kr. 2.000.000, men det er en god del overskridelse i budsjettet.  Det viser seg at faktoren at prosjektet er på en øya og er veldig sårbar med ikke å ha kai, og dermed må neste ha “flatt hav” for å få leveranser til øya, gjør det hele fordyrende.

Fase 2, som består av røstveggene, bakveggene, vinduer, dører og 2 bislag, blir en god del dyrere.  Kostnadsberegning er startet på og vil være klar i løpet av høsten.

Det er altså et fordyrende element når alt skjer på en øy ute på yttersia av Vestvågøy.  Det finnes heller ikke elektrisitet her. 

Men med arbeidet som er gjort så langt i forhold til kvaitet og resultat, er vi fornøyd med nå.  Det er bare tiden og ikke minst økonomi som blir den viktigste faktoren videre.  Bakveggene er egentlig ikke så dåelig kvalitet, mens de fleste vindu er i en meget dårlig forfatning og noen må skiftes. 

Men “smykkeskrinet” Borgvær Kystkultursenter tar form.

Borgvær før restaureringen startet
Restaureringsarbeidet fase 1 i sluttfasen. Foto: Marianne Nilsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Borgvær Venneforening