28. september 2024

Antall Borgfjerdinger økte med 1 i løpet av Borgekonferansen 2024.

Kan en bli Borgfjerding, eller må en være født som Borgfjerdingen?  Derom er det delte meninger, men styret i Borgvær Venneforening var ikke i tvil da de hedret en av eierne til Borgvær til å bli forfremmet til å bli en del av oss.  Revisor i styret hadde noen merknader, men etter en grundig behandling i styret, var saken klar.  Det er mulig å bli Borgfjerding.

Vi er så glade for at eierne av Borgvær Kystkultursenter AS har satt i gang restaureringen og dermed tar vare på et av Borges stoltheter.  På fotoet til venstre forteller Mette, barnebarnet til Gudrun og Johan Irgens, om sin barndom på Borgvær.  En av eierne følger nøye med i orienteringen. 

Her blir væreier Even Carlsen utnevnt som Borgfjerding av leder i Borgvær Venneforening, Per-Kaare Holdal. Dette skjedde på Borgvær under Borgekonferansens 2. dag.

Even Carlsen benyttet anledningen å orientere fylkesråd for samfunn, kultur og miljø, Arne Ivar Mikalsen, om planene som foreligger for ivaretakelse av bygningen som i 80 år har stått til forfall.  Even inviterte til samarbeid, slik at dette ærverdige handelssenteret på yttersia av Borge, kan utvikles til et kystkultursenter til det bestefor alle.

Ønsket om gjenoppbyggingen av kai ble understreket, og vi fikk et klart bevis på dette under fjorårets Borgekonferanse.  Da måtte turen til Borgvær avlyses for at det var “litt” for mye vind.  Ønsket og planene er å gjenoppbygge kai i BOLVERK slik den engang var på den 200 år gamle kaia.

Even Carlsen overrekker dokumentasjon for planene forBorgvær til fylkesråd for samfunn, kultur og miljø, Arne Ivar Mikalsen
Væreier Even Carlsen kan nå titteleres som Borgfjerding og ønskes lykke til fra fylkesråd for samfunn, kultur og miljø, Arne Ivar Mikalsen
Translate »
Borgvær Venneforening