28. september 2024

Det var gjengangsordene da vi startet Facebook-gruppen “Borge før og nå” tidlig i 2021.

Men heldigvis for de som var opptatt av at Borgvær måtte tas vare på og restaureres, kom nye eiere inn. De nye eierne hadde kjærlighet for kystkulturen i Lofoten, ressurser og mot nok til å ta fatt på den store oppgaven det er. Nå er arbeidet i fullt gang med å restaurere hovedhuset på Borgvær, og i neste omgang skal også Bårstua restaureres.

Her er hvordan hovedhuset og bårstua så ut før restaurering startet:

Så langt er materialer fraktet ut og vindu produseres hos lokal produsent på Gravdal. Flott arbeid og de vindu som nå settes inn vil ha samme stil som før 1960. I 1962-63 ble det satt inn “husmor-vindu” på Borgvær, men altså nå tilbakeføres de til den opprinnelige stilen. Nye hoveddører er også bestilt, og arbeidet pågår for fullt, så lenge været tillater det. Alt det gamle som kan gjenbrukes, blir tatt vare på. Men forfallet er kommet langt, og det meste må bestilles nytt.

Dette lover godt for oss som var og er opptatt av at gamle Borgvær skal tas vare på. Vi i Borgvær Venneforening er utrolig glad for at de nye eierne hadde samme interesse som oss, og vi ser fram til videre arbeid.

Arbeidet er støttet av Kulturminnefondet.

1 thought on “Trist at forfallet skjer….

  1. Godt jobba! Nå skulle min 3×tipp oldefar Christian “RøverAlexander”Alexandersen fått oppleve det sim skjer i hans gamle rike!

Comments are closed.

Translate »
Borgvær Venneforening