28. september 2024

Borgvær hadde i 2019 fyrlykt.  Men dette året startet Kystverket å ta ned de gamle fyrlyktene på yttersia av Borge, og dette gjaldt også Borgvær.

Til tross for verdi som kulturminne, ble det vedtatt at de skulle destrueres, får vi i venneforeningen opplyst skriftlig fra Kystverket.  Det blir heller ikke gitt tillatelse til å bygge opp noe som kan ligne en fyrlykt, i og med at dette kan forstyrre skipstrafikken får vi opplyst.  Dermed er den saken klar. Men hva gjør vi med det?

Det vakreste i et kystlandskap hadde jo vært en fyrlykt, men når det ikke får: hva gjør vi da?

Styret i venneforeningen har behandlet saken i dag, og vi kommer fram til at selve plassen hvor fyrlykta stod, med den flotte trappeoppgangen og platået oppe på Store Borga på Borgvær, må kunne benyttes til noe annet kreativt?

Borgvær er fra gamle dager, helt fra slutten av 1800-tallet hatt besøk av naturfotografer og kunstnere, kanskje kan vi benytte området til noe i den retningen?  Kanskje noe helt annet?

Det er her vi ønsker innspill og hjelp fra deg.  Har du et forslag til oss ?  Send oss melding, så vil vi i styret behandle det videre.

Foto fra Store Borga på Borgvær: Maria Kristine Monsen

Send ditt forslag på epost her eller gå inn på vår Borge før og nå og legg inn kommentar der. 

Vi setter pris på alle forslag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Borgvær Venneforening