28. september 2024
Foto: Arild Henningsen

Borgvær Venneforening har tatt initiativet til en kultursti som skal vise og dokumentere kystkultur tilbake til vikingtiden. Vi har med oss på laget blant annet Stephen Wickler, forsker fra Norges arktiske universitetsmuseum og vi jobber med å få flere med på laget. Ønsker du delta ? Ta kontakt med noen av oss i styret.

Vi har gjennom to Borgekonferanser fått dokumentert den unike historien fra Borgvær og vi jobber nå med å synliggjøre denne gjennom blant annet en kultursti som viser den mangfoldige historien fra dette gamle dun-, egg- og fiskeværet ute i havet på yttersia av Borge. Nevnte forsker dokumentert bygninger fra vikingtiden i Vesterhamn, blant mange andre kulturminner. Vi skal også presentere arbeidet som pågår på årets Borgekonferanse.

Se mer her.

Dette samtidig som eierne er i ferd med å gjenreise og restaurere den gamle bårstua og Borgstua som var hovedbygningene i det største fiskeværet på yttersia en gang.

F.eks. i Makkelvågen sto det en gang over 20 bygninger med trandamperi, privathus og andre bygg. Dette skal også dokumenteres og kanskje kan en med tiden gjenbygge et eller flere av bygningene som sto der.

Translate »
Borgvær Venneforening