28. september 2024

– Det haster dersom Borgvær skal berges, mener kulturvernsjef Egil Murud i 2014.

Nylig var han på befaring på øya sammen med en av eierne, Harald Høisen, Vestvågøy kommune og Lofotr samme år. Ifølge Murud er det fortsatt mulig å redde bygninger. Men det haster.

– Det må gjøres noe snart ellers faller en del bygninger sammen, sa kulturvernsjefen i Nordland til Lofotposten i 2014.

Riksantikvaren stilte våren 2014 totalt 500.000 kroner til rådighet for byggene.

– Ikke tid

– Noen av byggene er ikke å så ille som de ser ut til ved første øyekast. I første omgang må det ryddes i skrot, og tak repareres. Det må hyres inn fagfolk som kan se på byggene. Men det er eierne som må ta tak i dette, sier Murud.

Harald Høisen, som representerer gruppen som eier Borgvær, hadde ikke tid på det tidspunktet å prate med avisen om planer for øya. Eierne overtok Borgvær i 2004 fra Henry Val.

– Det haster dersom Borgvær skal berges, mente kulturvernsjef Egil Murud i 2014.

Nylig var han på befaring på øya sammen med en av eierne, Harald Høisen, Vestvågøy kommune og Lofotr. Ifølge Murud er det fortsatt mulig å redde bygninger. Men det haster. Nå er dette 8 år siden. Og tiden er “5 over 12.”

– Det må gjøres noe snart ellers faller en del bygninger sammen, sier kulturvernsjefen i Nordland til Lofotposten.

Riksantikvaren stilte i vår 500.000 kroner til rådighet for byggene.

– Ikke tid

– Noen av byggene er ikke å så ille som de ser ut til ved første øyekast. I første omgang må det ryddes i skrot, og tak repareres. Det må hyres inn fagfolk som kan se på byggene. Men det er eierne som må ta tak i dette, sa Murud altså i 2014.

Translate »
Borgvær Venneforening